Aankoop – de makelaar voor kopers

In de dagelijkse praktijk taxeren wij met grote regelmaat objecten ten behoeve van de financiering van de opdrachtgever, kortom, meestal de koper van het object. In deze fase is in de regel de koopovereenkomst reeds door de koper getekend en is de koper de onderzoeksfase al voorbij.

Heel vaak maken wij mee dat de te onderzoeken stukken dan nog door de taxateur moeten worden opgevraagd en dus nog niet bekend zijn bij de koper. Als het gaat om een appartement dan zijn bijvoorbeeld de stukken van de Vereniging Van Eigenaren dus nog niet onderzocht door de koper en als het gaat om een woning dan is er door de koper dus nog niet onderzocht op zaken als erfpacht, bodemgegevens en de aanwezigheid van vergunningen voor uitgevoerde verbouwingen.

De koper, zonder eigen makelaar, blijkt in de praktijk niet voldoende invulling te geven aan zijn onderzoeksplicht en dat kan voor een koper vervelende consequenties hebben. De genoemde voorbeelden zijn slechts een greep uit de zaken waar een koper zich in moet verdiepen als hij/zij goed geïnformeerd wil overgaan tot een aankoopbeslissing. Er bestaat derhalve een duidelijke behoefte aan een makelaar die de belangen behartigt van de koper.

 

Druk aan het kijken op funda? Al een aantal panden van binnen bekeken?

De huizenzoeker die zich een weg baant door het aanbod en de juiste keuze probeert te maken willen wij graag helpen. In deze verkopersmarkt moet de koper vaak snel kiezen en veel bepalen. Het lijkt ons logisch dat die groep daar wel wat hulp bij kan gebruiken.

Wij hebben als eerste de informatie met betrekking tot welke panden te koop staan of komen, wij kennen de markt op ons duimpje en wij kunnen wijzen op panden waar zelf wellicht nog niet eens gedacht was. Regelmatig maken wij mee dat klanten uiteindelijk op een andere plek een huis kopen dan initieel gedacht.

We nemen graag de tijd om samen de mogelijkheden van tevoren te bespreken. Er moet sprake zijn van een daadwerkelijk toegevoegde waarde van de makelaar voor de kopers. Die toegevoegde waarde zit in de aangeboden dienst, extra netwerkvoordeel als het gaat om het uitzoeken van bijvoorbeeld de juiste notaris of een bouwkundige keurder, de zekerheid die een koper verwerft en de garanties  die wij geven.

Waarom kiezen voor Atria om u bij te staan tijdens de aankoop van een woning?

  • wij beoordelen de woning en bepalen wat een realistische marktwaarde is.
  • in de onderhandelingen verdienen wij ons terug. Ten eerste omdat wij de emotie er tussenuit halen en ten tweede omdat het als makelaars onderling soepeler spreekt waardoor het makkelijker onderhandeld en ten derde omdat ik mijn biedingen kan onderbouwen.
  • ik zorg ervoor dat de koopovereenkomst wordt opgesteld zoals wij willen, dus met correcte verwoordingen van voorbehouden en goede data.
  • ik bied netwerkvoordeel als het gaat om notaris, taxateur voor de hypotheek, eventueel een bouwkundige keuring en dergelijke;
  • de begeleiding is van A to Z, wij zijn een full-service makelaar die vanaf de bezichtiging/onderhandeling tot de overdracht bij de notaris je bijstaat met raad en daad en de transactie in de gaten houdt gedurende de loop.
  • kortom, door ons in te schakelen heb je de garantie dat je nooit teveel betaald voor een woning (zonder dat je het zelf weet) en de garantie dat er geen adders onder het gras blijven.