Utrecht – Blauwkapelseweg 101Bis A

3572 KD UTRECHT
Koopprijs: € 450.000,- k.k.
Status: Beschikbaar
Bouwjaar: 1930
Gebruiksoppervlakte woonfunctie: 130 m2

Eigenschappen

Aantal kamers: 4
Aantal slaapkamers: 3

Op het grensvlak tussen Wittevrouwen, Tuinwijk en de Zeeheldenbuurt vind je deze riante bovenwoning. Met 130 m2 woonoppervlakte heb je heel veel huis op een toplocatie. De vele m2’s vind je terug in het woon- eetgedeelte van circa 55 m2 en de grote kamers. Die grote leefruimte ervaar je zodra je de woon -/ eetkamer binnen stapt. Je hebt een ruime woonbeleving door het vrije en groene uitzicht, zowel aan de voor- als de achterzijde.
De ligging is fraai en praktisch. Als je uit het raam kijkt zie je het Griftpark: de speeltuin, de kinderboerderij en het restaurant in het park liggen aan je voeten. Daarnaast is het 9 minuten fietsen naar het Centraal Station, 6 minuten fietsen naar de Neude en 15 minuten lopen naar de Stadsschouwburg. Snelwegen zijn vlot bereikbaar en er is een bushalte aan de overkant van de straat.

Indeling:
Eerste verdieping:
Entree, toegang tot de (vernieuwde) meterkast, bergruimte en trapopgang.

Tweede verdieping:
Overloop met separaat toilet, toegang tot de lichte woonkamer voorzien van eikenhouten vloer. Aan de achterzijde vind je de open keuken met ruime voorraadkast, stenen aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur. Via de overloop heb je toegang tot twee slaapkamers (voor-en achterzijde) met beide een inbouwkast en toegang tot balkon. Door de balkons aan de voor -en achterzijde heb je altijd een plekje in de zon.

Derde verdieping:
Overloop met bergruimte, toegang tot moderne badkamer voorzien van ligbad, separate douche, twee dakvensters, wastafel en 2e toilet. Vanaf de overloop bereik je de 3e ruime slaapkamer (met indelingsvarianten) met vaste kasten en bergruimte waar de cv-ketel is opgesteld en er plek is voor wasmachine en droger.

Bijzonderheden:
-De eigenaren hadden net het plan opgevat voor een fraaie verbouwing waarbij de bovenste verdieping een herindeling zou krijgen, daardoor circa 10 m2 groter zou worden en er een zeer groot dakterras (circa 20 m2) zou worden gecreëerd. Een ontwerp door een architect en de vergunning hiervoor is reeds afgegeven. Zie bij de foto’s de impressies van de mogelijkheden. Tekeningen en prijsindicaties zijn opvraagbaar bij ons kantoor.
-Actieve en gezonde VvE met een bijdrage van € 120,- per maand. De Vve bestaat uit 3 leden en er wordt actief aandacht gegeven aan het gemeenschappelijk onderhoud. Er is een aanzienlijke reservering voor toekomstig onderhoud aanwezig.
-De gehele woonverdieping is voorzien van een massief eikenhouten en goed geïsoleerde vloer.
-In 2019 zijn de volgende onderdelen geschilderd: de trappen, de hallen, de gehele eerste verdieping, en op het balkon het houtwerk en de achterzijde.
– het leidingwerk (elektra, water en gas) is in 2002 vernieuwd.
-De auto parkeer je met parkeervergunning voor de deur en als daar geen plek is, dan is er op de van Esveldstraat, op iets meer dan 100 meter lopen, altijd voldoende parkeerplek.